HOME PORTRET REPORTAGES ORANJEVERENIGING NATUUR-VAKANTIE ZOMERFESTIVAL STEDEN
TERUG Algemeen Bonsai Seeboden Gmünd Kunst Nockberge Waterval Stuwdam Wildpark ContactFormulier

Oostenrijk Karinthië      sept. 2020
                           
Algemeen:
Karintïe is de meest zuidelijk deelstaat van Oostenrijk. Bekend om zijn vele meren en het zonnige weer.
 
Gmünd:
Het staat bekend als kunstenaarsstad. Een oergezellig en zeer bezienswaardig stadje met prima terrasjes en een Burcht
Kunst
Een van de uitblinkers in Gmünd is een kunstenaar die alle mogelijke voorwerpen aan elkaar last tot een herkenbare vorm. Deze heeft hij opgesteld in zijn tuin.
Nockberge
Een toeristische weg van circa 43 km met 53 keerlussen, het blijft daar dalen en stijgen, 2000 meter hoog. Onderweg ontmoet je een aantal kiosken en een parkje, als verrassing is er een Forellen-kwekerij, met een geweldige Forel op smaak.
Waterval en Stuwdam
Bezienswaardig is een waterval (dorpje Malta Karinthië) met vervolgens via een toeristische weg van 14 km, door enkele steentunnels, een stuwdam. Met op de achtergrond besneeuwde bergen is dit een geweldig gezicht. De stuwdam is 200 meter hoog en 600m lang.
SeeBoden Bonsaipark
Het plaatsje Seeboden ligt aan een groot meer. Er zijn een aantal watersport activiteiten o.a. een rondvaartboot, zeilen enz. Ook is er, nabij het dorp een Bonsaituin. Er zijn hier o.a. een aantal terrassen aangelegd wat bijzonder is mooi is om te zien.
Speel en Wilrdpark
Voorbij Seeboden is een fraai parkje. Als basis is het een kindertuin met een aantal terrassen op een heuvel. Daar zijn een aantal open weides met een groot aantal soorten dieren. Het is fraai aangelegd.