HOME PORTRET REPORTAGES Evenementen Nootdorp NATUUR-VAKANTIE ZOMERFESTIVAL
TERUG Algemeen Bonsai Seeboden Gmünd Kunst Kunst Nockberge Waterval Stuwdam Wildpark Contact: Info@Wimdumay.nl

Oostenrijk Karinthie      sept. 2020 en 2021
                           
Natuur
De streek Karinthie (Oostenrijk) is bekend om zijn mooie natuur die afwisselend is.
Inwoners zijn vriendelijk en behulpzaam.
Algemeen
Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Ook bekend om zijn vele meren en het zonnige weer.
Gmund:
Gmund staat bekend als kunstenaarsstad. Een oergezellig en zeer bezienswaardig stadje met prima terrasjes en een Burcht
Kunst
Een van de uitblinkers in Gmünd is een kunstenaar die alle mogelijke voorwerpen aan elkaar last tot een herkenbare vorm. Deze heeft hij opgesteld in zijn tuin.
Nockberge
Een toeristische weg van circa 43 km met 53 keerlussen, het blijft daar dalen en stijgen, van 1500 tot 2000 meter hoog. Onderweg ontmoet je een aantal kiosken en een parkje. Als verrassing is er een Forellen-kwekerij, met een  Forel(saubling) met een geweldige smaak.
Waterval en Stuwdam
Bezienswaardig is een waterval (dorpje Malta Karinthië) met vervolgens via een toeristische weg van 14 km, door enkele tunnels, met aan het eind een grote stuwdam van 200 meter hoog en 600m lang .Op de achtergrond besneeuwde bergen, wat een geweldig uitzicht geeft.
SeeBoden Bonsaipark
Het plaatsje Seeboden ligt aan een groot meer. Er zijn een aantal watersport activiteiten o.a. een rondvaartboot, zeilen enz. Ook is er, nabij het dorp een Bonsaituin. Er zijn hier o.a. een aantal terrassen aangelegd wat bijzonder is mooi is om te zien.
Speel en Wildpark
Voorbij Seeboden is een fraai parkje. Als basis is het een kindertuin met een aantal terrassen op een heuvel. Daar zijn een aantal open weides met een groot aantal soorten dieren. Verrassend is daar het museum met een zeer uitgebreide collecties o.a. Afrikaanse kunst.